LED Extraljus

Köp extraljus LED till bil

Välj bland extraljus i toppkvalitet till din bil som komplement till original belysningen. LED lampor kan trots sin nätta storlek skapa ett imponerande kraftigt vitt sken både på längden och bredden. Två andra fördelar med att välja LED är att de drar lite ström och är väldigt slitstarka. Crazyride har ett brett utbud av LED extraljus som passar bra att montera på bilen både som privatperson och för yrkesverksam. Vid beställning är det alltid fri frakt och snabb leverans.

LED lampor och belysning online

På Crazyride handlar du alltid till marknadens lägsta priser. Du behöver inte längre arbeta eller köra bil i dålig belysning. Fynda extraljus och upptäck vilken skillnad det blir med riktigt bra ljus. Eftersom att LED lampor inte kommer upp i höga temperaturer som vanliga glödlampor fungerar de bra att använda som arbetsbelysning på exempelvis byggarbetsplatser. Det går att hitta LED extraljus i många olika storlekar, styrkor och utföranden. Här hittar du extraljus för alla behov.

Paket & kit med extraljus LED

För din bekvämlighet så säljer vi färdiga paket och kit med extraljus i LED. Det finns exempelvis startkit med flera lampor för att ge en bra grund. Då finns det du behöver med i paketet. Många LED extraljus går att köra på både 12V och 24V, vilket gör att du enkelt kan växla mellan olika fordon. LED har en extremt lång livslängd på upp till 50 000 brinntimmar. Ett bra kit med extraljus kan därför användas under många år.

Extraljus till bil – vilka regler gäller?

Det finns lite regler att följa vid montering av extraljus på bil. Extraljusen måste vara E-godkända, vilket all belysning från Crazyride är. Sverige har ett nationellt undantag från något som kallas referenstal. Kortfattat betyder det att vi får montera precis så många extraljus vi vill på bilen, i andra länder finns vissa begränsningar. All helljusstrålkastare måste vara justerbar och omedelbart slockna när du ställer om från helljus till halvljus. Använd sunt förnuft vid montering av extraljus i LED och blända inte dina medtrafikanter helt enkelt!

Vilka extraljus ska jag välja?

Fördelen med LED-lampor är att de, trots sin funktionella storlek, kan skapa ett kraftigt vitt sken. Dessutom är de underhållsfria och har en låg strömförbrukning. Extraljus led har även en väldigt lång livslängd jämfört med andra sorters lampor.Xenonlampor känns igen på sitt mer blåvita ljus medan Halogenlampan har en gulaktig ton i ljuset. Xenon har en betydligt längre livslängd än halogen och kan vara upp till tre gånger starkare. Halogen är den lampa som vanligtvis används i nyproducerade personbilar. Den är billig men inte lika hållbar som varken LED eller xenon.Jämfört med dessa två alternativ ger LED-lampan högre ljusstyrka, drar mindre ström och har en tålighet som överträffar xenon. Därför rekommenderar vi dig att välja LED. Hos oss kan du köpa kvalitetsljus till riktigt bra priser. Kom ihåg att det alltid är fri frakt när du handlar hos Crazyride. Välkommen!

4 995 kr 1 995 kr
I lager.

Vilket extraljus är bäst?

Crazyride.se erbjuder ett omfattande sortiment av LED extraljus, där LEDFORCE-serien sticker ut med sina högpresterande modeller som LEDFORCE X-LED+ och MegaBeam. Dessa lampor är designade för att erbjuda en överlägsen ljusstyrka och effektivitet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både privatpersoner och yrkesverksamma som behöver kraftfull belysning. Crazyride LE-185W LED Extraljus har utsetts till "Bäst i Test" i ett omfattande test av extraljus genomfört av tidningen Trailer. I detta test jämfördes 19 olika extraljus från välkända tillverkare, och Crazyrides 185W modell fick högsta luxvärde och utsågs till "Förarnas favorit på vägen". Denna modell är känd för sin imponerande räckvidd och högkvalitativa komponenter vilket rankar den till bland de bästa LED-extraljusen på marknaden.

Vad är bäst, extraljus eller ljusramp?

Det beror på dina behov. Behöver du väldigt mycket ljus är extraljus att föredra. Detta då du får ut mycket mer kraft i tre ljus än i en ramp. Estetiskt och praktiskt är dock rampen smidigare. Detta då dagens bilar ofta har sensorer i fronten, som kan skymmas av extraljus. Därmed inte sagt att LED-ramper lyser dåligt. Vår ramp K22, från X-FORCE, blev till exempel "Bäst i test" i tidningen Trailer LED-ramps test. Den ger 16500 lumen, jämför vi det med att montera tre stycken Ledforce  120W XLED så får du 36000 lumen. Ljusen tar mer plats men ger ett starkare ljus.

Vad skall man välja för extraljus?

Du bör först utgå efter dina behov. Kör du mycket på landsväg och vägar där det finns mycket vilt, är det viktigt att du får bra spridning på ljuset. Oftast köper våra kunder tre ljus. Då kombinerar man med två breda att placea på sidorna, och en med lång ljusbild i mitten för att få längden. Många av våra ljus har även "combo/euro-ljusbild. Detta är en kombinationen mellan bred och lång. Så ett ljus som både lyser långt och brett.

Är det lagligt med positionsljus?

Positionsljus är lagligt i extraljus, så länge det är monterade 60cm ifrån grillen. Monterar man ljusen med ett nummerplåtsfäste så är det alltså inte lagligt. Har du en takbåge så kommer du hamna 60 cm från grillen och kan köra med positionsljusen på ihop med halvljuset.

Vilket ljus lyser starkast?

För den som söker det starkaste ljuset rekommenderas Crazyride 225W CREE, som båda erbjuder hög ljusstyrka och effektivitet för olika fordon och behov. 

Vilket ljus lyser längst?

X-FORCE K9 är det extraljuset i vårt sortiment som lyser längst. På 2840m ger den 0,25 lux. Ljusstyrkan är på 14 000 lumen, så K9 lyser både starkt och långt.

Vad skall jag ha för relä till mina extraljus?

För att räkna ut hur många Watt reläet klarar, behöver vi veta vilken spänning det är anslutet till. Om vi antar en spänning på 12V, vilket är vanligt i bilapplikationer, kan vi använda formeln P = V * I. Det ger oss 12V * 40A = 480 Watt. För andra spänningar multiplicerar du bara spänningen med 40A för att få watt-kapaciteten.

Vad kostar det att montera extraljus?

Kostnaden för att installera extraljus på ditt fordon kan variera avsevärt baserat på flera nyckelfaktorer. Först och främst spelar valet av extraljus en stor roll i den totala kostnaden; enklare modeller kan kosta några hundra kronor, medan mer avancerade LED-ljus kan kosta flera tusen kronor. Dessutom påverkar fordonets märke och modell installationsprocessen, eftersom vissa fordon kräver mer arbete för att montera och ansluta ljusen korrekt. Om du väljer att göra installationen själv kan du spara på arbetskostnaderna, men detta kräver viss teknisk kunskap och tillgång till rätt verktyg. Att anlita en professionell för installationen kan kosta från 1500 till 6000 kronor eller mer, beroende på verkstadens timpris och installationskomplexiteten. Det är också viktigt att överväga eventuella tilläggskostnader såsom kablage och monteringsfästen. Har din bil canbus kommer du även behöva en canbus-modul. Sammanfattningsvis beror kostnaden för att koppla in extraljus på en kombination av val av ljus, din bil och huruvida du väljer att installera ljusen själv eller anlitar professionell hjälp.

Vad behöver man för att koppla in extraljus?

För att koppla in extraljus, är det rekommenderat att använda en färdig reläkabelsats. Denna metoden är enkel och effektiv för de flesta bilar, speciellt de med halogenlampor i helljuset. Reläkabelsatsen ansluts till bilens befintliga ledningar, oftast med en strömtjuv eller liknande kabelskarvning. Har du en nyare bil som har canbus, kommer du behöva en canbus-dosa. Utöver kablar kommer du även behöva något att fästa ljusen i. Här har vi ett universalfäste som monteras bakom nummerplåten. Stag är bra att montera för att stabilisera ljusen.

Vad har ni för garantier?

Våra extraljus håller mycket hög kvalité. Beroende på modell så har du mellan ett och tre års garanti Garantin omfattar fabrikationsfel, till exempel att dioder slocknar eller att ljuset tagit in fukt.