Takramper

Blixtljusramp för professionellt bruk

Hos Crazyride hittar du ett brett utbud av blixtljusramper och takramper för professionellt bruk och med LED-ljus för högsta säkerhet och synlighet. Välj mellan takramper i olika bredder och storlekar och flera olika färger, beroende på behov och förhållanden. Med hjälp av våra blixtljustakramper kan du arbeta säkrare och bättre.

Säkrare arbete med takramp

Om du utför arbete under förhållanden som gör att du måste synas, så är en blixtljusramp för ditt fordon ett enkelt sätt att göra arbetet säkrare för dig och dina kollegor, och även för andra trafikanter. Vi har blixtljusen du behöver för just dina maskiner, både som hela ramper och som lättmonterade blixtljus. Vi har blixtljus i flera färger, med eller utan sökarljus. Här hittar du varningsrampen du behöver för just ditt fordon eller din maskin. Ta del av vårt breda utbud av blixtljusramper här. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt takramp för just dina behov, så tveka inte att kontakta oss redan idag!

Är det lagligt med blixtljusramper?

Användningen av blixtljus på fordon i Sverige är strikt reglerad och samtliga blixtljus måste vara E-godkända. Blixtljus används på fordon som behöver synas extra mycket, såsom utryckningsfordon, arbetsfordon och fordon som används i professionellt syfte under speciella förhållanden.
Det är viktigt att notera att blåa varningsljus endast är tillåtna för utryckningsfordon. Andra fordon får använda sig av orange varningsljus för att exempelvis varna för hinder på vägen vid bärgning, vägarbeten eller olyckor.

Hur kopplar man in blixtljus?

Att koppla in blixtljus kräver några grundläggande steg. Först behöver du säkerställa att du har rätt utrustning: blixtljusrampen, en strömkälla (ofta bilens batteri), och nödvändiga kablar. Koppla först in blixtljusets strömkabel till en strömkälla. Om det behövs, installera en strömbrytare mellan strömkällan och blixtljuset för att kunna styra det från förarplatsen. Följ tillverkarens instruktioner för säker och korrekt installation.

Får man ha blåljus på arbetsfordon?

I Sverige är det inte tillåtet att använda blåljus på arbetsfordon, med undantag för utryckningsfordon som polis, ambulans och brandkår. Blåljus är specifikt reserverade för dessa typer av utryckningsfordon. Andra fordon, inklusive arbetsfordon, får använda sig av andra typer av ljus

Vad har ni för garantier?

Våra blixtljusramper håller mycket hög kvalité och vi ger alltid 1 års garanti.